آموزش اسمبل کامپیوتر
آموزش اسمبل کامپیوتر، به معنای سر هم کردن قطعات داخلی کامپیوتر در داخل سیستم است.این کار باید با در نظر گرفتن یه سری نکات انجام شود، قطعا خرید لپ تاپ با تمام قطعات آن و اسمبل شده تحویل گرفتن آن کار راحتیه اما کسانی از کامپیوتر استفاده میکنند که میخواهند نسبت به بودجه و نیاز کاربری خودشان قطعات کامپیوتر رو تهیه و آن را اسمبل کنند، اگر متخصص این کار نیستی سعی کن این کار رو پس خودن این مقاله با یک متخصص انجام بدی.
مراحل اسمبل کردن کامپیوتر
-
خرید قطعات کامپیوتر
قبل از هرچیزی باید شروع به خرید کل قطعات مورد نیاز برای اسمبل کامپیوتر خود کنید، پیشنهاد ما این است که اول به سلیقه خودتون یک کیس کامپیوتر مناسب کاربری خود تهیه کنید که کیس Awest یکی از بهترین و پر طرفدار ترین کیس های گیمینگ و اداری رو دارد
سپس
- پردازنده (CPU)
- درایو نوری (DVD RW و SATA)
- حافظه RAM، منبع تغذیهPOWER
- کابل های SATA
- مادربرد، فن پردازنده
- فن کیس
- هارد دیسک
- پیچ و مهره های کیس و درایو
- کیبورد
- مانیتور
- موس و اسپیکر را خریداری کنید.
دقت کنید که تمامی این قطعات باید با توجه به نوع کاربری شما انتخاب شوند. مثلا برای اسمبل کردن سیستم گیمینگ، نیاز به اجزایی پرقدرت و با کیفیت دارید که با هم همخوانی داشته باشند.
-
تهیه ابزار مورد نیاز
برای بستن قطعات خریداری شده نیاز به ابزار و لوازم جانبی هم دارید، مثلا برای بستن اسلات ها یا سرپیچ ها به انواع پیچ گوشتی ها نیاز دارید.
- دستکش
- کاتر سیم و سیم لخت کن
- انبردست سوزنی
- ابزار چاقو
- چراغ قوه کوچک
- آچار قابل تنظیم
- ظرف کوچک برای نگه داشتن پیچ
ترکیب مخزن گرما و بند پایه Grounding Strap مهم ترین ابزاری هستند که به آنها نیاز دارید. استفاده از این ابزار به شما کمک می کنند که تمامی قطعات را به درستی نصب کرده و آسیبی به خود یا اجزای سیستم نزنید.
-
باز کردن کیس
در ادامه مراحل اسمبل کردن کامپیوتر، باید کیس را باز کنید. کیس ها دارای تعدادی از پنل های فلزی با علامت + هستند که باید آنها را کمی فشار دهید تا جدا شوند. وقتی صفحه های کناری را برداشتید، باید ضمن باز کردن پیچ ها، پنل ها را کاملا باز کرده و جدا کنید.
نکات مهم در زمان باز کردن کیس
قبل از هر کاری، کامپیوتر را خاموش کنید و کابل برق آن را از پریز بکشید.مراحل زیر نشان میدهند چگونه یک کیس کامپیوتر را باز کنید:
- منبع تغذیه کامپیوتر را قطع کنید ( با استفاده از دکمه پشت کامپیوتر ): ابتدا از خاموش بودن کامپیوتر اطمینان حاصل کنید و کابل برق آن را از پریز بکشید. همچنین مطمئن شوید که همه کابلها و دستگاههای متصل به کامپیوتر (مثل مانیتور، پرینتر و دستگاههای USB) قطع شدهاند.
- کامپیوتر را روی یک میز یا سطح صاف قرار دهید تا به راحتی بتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
- بیشتر کیسهای کامپیوتر دارای پوشش یا پنلهای جلو و پشتی هستند که معمولاً با یک یا چند پیچ یا قفل باز میشوند.
- برای باز کردن پوشش کیس: پیچها را با یک مفتاح پیچگوشتی یا یک دستگاه باز کردن پوشش کیس باز کنید. اگر پوشش دارای قفل باشد، آن را باز کنید. برخی از کیسها دارای قفلهای جلویی هستند که با فشار دادن به طرف داخل پوشش باز میشوند؛ لطفاً توجه داشته باشید که تمام تعمیرات و نصب قطعات جدید باید با دقت و اطلاعات کافی انجام شود. اگر نیاز به راهنمایی در مورد تعمیرات خاصی دارید، میتونید به تکنسین های آسمان تک مراجعه کنید.
https://www.aparat.com/v/nKLqA
-
اتصال به زمین یا ارت
ایمنی، نکته بسیار مهمی در اسمبل کردن کیس است. برای جلوگیری از هرگونه برق گرفتگی یا اتصالی، بهتر است از سیم ارت جهت اتصال کیس به زمین استفاده کنید.
-
نصب مادربرد
وسایل مورد نیاز برای نصب مادربورد:
- کیس کامپیوتر
- پیچهای مخصوص مادربورد (معمولاً در جعبه مادربورد قرار دارند)
- دستگاه باز کردن پیچ (سیستم خودتان)
- یک سطح صاف برای کار
- زیرساخت مورد نیاز برای کیس (معمولاً قالبها و پیچهای مخصوص)
ابتدا کیس کامپیوتر را بر روی یک سطح صاف قرار دهید و پوشش آن را باز کنید.
کیس معمولاً دارای یک پنل پشتی است که از آن میتوانید به داخل کیس دسترسی پیدا کنید. این پنل را باز کنید.
در زیرساخت کیس خود (اگر موجود است)، محل نصب مادربورد را مشخص کنید. این محل معمولاً با نام “تخته مادربورد” (Motherboard Tray) شناخته میشود.
مطمئن شوید که مهرهها و پیچهای مخصوص مادربورد در محلهای مناسب و همچنین به تعداد کافی در کیس نصب شده باشند. اگر نیاز باشد، مهرهها را در محلهایی که با تعداد پیچهای مادربورد همخوانی دارند، قرار دهید.
مادربورد خود را با دقت روی مهرهها و پیچهای موجود در کیس قرار دهید. معمولاً چهار یا شش مهره برای نصب مادربورد کافی است.
مادربورد را به مهرهها و پیچها بچسبانید و آنها را با دستگاه باز کردن پیچ به طور محکم بگیرید. توجه داشته باشید که پیچها نباید بیش از حد تنگ شوند تا مادربورد خدشه نخورد.
کابلهای مختلف مثل کابل برق، کابلهای دیسک سخت، کابلهای SATA و … را به مادربورد متصل کنید.
توجه داشته باشید که همه کابلها به درستی و به موقع متصل شده باشند.
-
نصب هارد دیسک
وسایل مورد نیاز نصب هارد دیسک :
- پیچهای مخصوص نصب هارد دیسک
- سیم داده SATA ( به تعداد هارد دیسکها )
- سیم برق ( معمولاً از منبع تغذیه به هارد دیسک )
هارد دیسک هستند. این فضا معمولاً در جلوی کیس و یا در بخش پایین کیس قرار دارد.
اگر کیس دارای سطحهای نصب جداگانه برای هارد دیسک باشد، مکان مربوط به هارد دیسک خود را انتخاب کنید و آن را از جعبه هارد دیسک خارج کنید.
هارد دیسک را در مکان مناسب قرار دهید. این مکان معمولاً دارای مهرهها و پیچهای مخصوص برای نصب هارد دیسک است. هارد دیسک را به طور محکم با استفاده از پیچها و مهرهها نصب کنید.
هارد دیسک را به منبع تغذیه برق متصل کنید. برخی هارد دیسکها نیاز به یک کابل برق یا آداپتور ممکن است.
سیم داده SATA را به هارد دیسک و مادربورد متصل کنید. مادربورد معمولاً دارای پورتهای SATA است که میتوانید از آنها برای اتصال هارد دیسک استفاده کنید.
-
نصب دیسک نوری
برای نصب درایوهای نوری مانند CD-ROM ، DVD-ROM ، CD-RW فضای کافی در بیشتر کیس ها فراهم شده است. بدین منظور کاور اسلات 5.25 اینچی را به طور کامل از کیس جدا کرده و درایو نوری را از قسمت جلوی کیس به آرامی وارد قفسه یا محفظه 5.25 اینچی کنید. سپس پیچ ها و اتصالات را محکم کرده و سراغ مراحل بعدی اسمبل کردن کامپیوتر بروید.
-
نصب پردازنده ( CPU )
سوکت پردازنده هر مادربردی متفاوت است اما اشتراکات فراوانی دارند. به عنوان مثال محل قرار گیری CPU روی مادربرد یک پنل برجسته مربعی که برای باز کردن آن باید اهرم کناری سوکت را به پایین فشار داده و سپس به سمت بغل بکشانید و به بالا ببرید تا باز شود.
در این بخش از آموزش بستن کامپیوتر خانگی باید CPU را به آرامی از لبه های کناری گرفته و بلند کنید. اگر پردازنده شما اینتل باشد در کناره های خود دارای دو شکاف است که محل قرار گیری صحیح را نشان میدهد. همچنین در گوشه پردازنده AMD یک علامت طلایی رنگ است که مکان صحیح را نشان میدهد.
-
نصب رم
مرحله بعدی برای اسمبل كامپيوتر، نصب حافظه رم است. اسلات های حافظه رم دارای قلاب های کوچکی در کناره های خود هستند که قبل از نصب حافظه رم نیاز به باز کردن آنها دارید. نکته دیگر در اسمبل کامپیوتر این است که هنگام جا زدن حافظه رم، آن را به آرامی فشار دهید تا صدای جا رفتن آن را بشنوید.
نکته مهم در رابطه با رم : هنگامی که قطعات مختلف را بر روی برد اصلی نصب می کنیم باید به هماهنگی و سازگاری رم با مادربرد نیز توجه کنیم.
بدلیل آنکه میزان سرعت از لحاظ CLOCK یا ساعت نوسان در رم ها متفاوت است و باید در انتخاب رم به این مورد توجه کرد چون اگر این امر نادیده گرفته شود ممکن است بعد از نصب بر روی برد اصلی کار نکند یا با اختلال در عملکرد کامپیوتر مواجه شوید.
-
نصب فن CPU
پردازنده سیستم شما باید یک فن قوی داشته باشد تا از افزایش دمای آن جلوگیری کند. بنابراین در ادامه اسمبل کردن کامپیوتر، فن cpu را نیز نصب کنید.
برای خنک کردن بهتر، فن CPU به همراه یک قطعه آلمینیومی به نام گرما خور یا هیت سینک (Heat Sink) نصب می شود. توجه داشته باشید که سطح تماس CPU با هیت سینک باید با یک لایه نازک از خمیر سفید رنگ به نام سیلیکون آغشته شود. در نهایت سوکت برق فن که به صورت 3 پین (3PIN) است را به یک محل انتقال انرژی که بر روی سطح مادربرد تعبیه شده است متصل کنید.
-
نصب کارت گرافیک
اگر در حال اسمبل كردن كامپيوتر گیمینگ هستید، کارت گرافیک اصلی ترین بخش سیستم است. پیش از نصب مطمئن شوید که کارت گرافیک شما داخل کیس جا میشود.
در ادامه اسمبل سیستم باید توجه داشته باشید که معمولاً مادربردها دارای چندین اسلات PCI هستند. اما برای اسمبل کردن پی سی، کارت گرافیک را روی اسلاتی قرار دهید که به پردازنده نزدیک تر است. در اسلات های PCI نیز یک قلاب وجود دارد که قبل از جا زدن کارت گرافیک باید آن را به پایین بکشید و سپس کارت گرافیک را جا بزنید.
-
نصب فن کیس
فن کیس معمولاً در قسمت پشت کیس نصب می شود، البته کیس باید این قابلیت را در خود داشته باشد.
با نگه داشتن فن روی سوراخ های کیس آن را روی شیارهایی که پیچ در آن وصل می شود تنظیم می کنیم و بعد از هم سطح شدن، آن را کامل پیچ می کنیم و سوکت مربوط به برق فن را به سوکت های آزاد منبع تغذیه وصل می کنیم با نصب فن هوا از داخل کیس خارج شود.
-
نصب منبع تغذیه
کامپیوتر بدون جریان الکتریسیته کار نمی کند، Power یا منبع تغذیه ابزاری برای رساندن برق به تمام قطعات کامپیوتر است.دستگاه power جریان متناوب برق ورودی را به جریان مستقیم تبدیل می کند تا سایر قطعات کامیپوتر از آن بهره ببرند.
چنانچه پاور یا منبع تغذیه از قبل روی کیس نصب شده باشد باید کابل 24 پین منبع تغذیه را به سوکت مادگی متصل در مادربرد وصل کرد. با فشار دادن اهرم پلاستیکی، زبانه سوکت در جای خود قرار گرفته و کیپ می شود.
نوع منبع تغذیه می تواند 4 پین یا 8 پین باشد اینک باید کابل منبع تغذیه را در نزدیکی سوکت پردازنده قرارداده و با اندکی فشار به سمت داخل، آن را وصل می کنیم. از آنجایی که امروزه کابل برق بیشتر هارد دیسک ها از نوع ساتا می باشد و از این طریق تغذیه می شوند باید در کابل های برق موجود در دستگاه پاورکیس، از نوع کابل ساتا را به هارد دیسک و دیسک نوری یا همان DVD-RW متصل کرد. در صورتی که هارد دیسک یا دیسک نوری از نوع قدیمی باشد باید از کابل مولکس برای اتصال آنها استفاده کرد.
-
اتصال کابل ها و بسته بندی
با نصب تمام اجزای داخل کیس نوبت به اتصالات کابل ها می رسد که بهتر است طبق دفترچه راهنما آنها را مرتب کنیم، هر دستگاه نصب شده نیاز به برق از منبع تغذیه دارد، سوکت ورودی آنها می تواند از نوع اتصال SATA یا مولکس IDE باشد.
بعد از اینکه تمام سوکت های برق قطعات مختلف را وصل کردیم، دوباره تمام اتصالات را به طور کامل بررسی می کنیم. اکنون که قطعات کاملا نصب شده اند، پنل های جانبی روی کیس را نصب می کنیم و بعد درب کیس را کامل می بندیم.
حالا کامپیوتر آماده روشن شدن است کابل برق کیس را به پریز برق یا UPS وصل می کنیم و کامپیوتر را روشن می کنیم. چنانچه در راه اندازی مشکلی وجود داشت تمام اتصالات و مونتاژ قطعات را مجدد بررسی می کنیم تا از اتصال درست قطعات و کابل ها مطمئن شویم.
دیدگاهتان را بنویسید